lauantai 1. helmikuuta 2014

Kuivatut kesäkurpitsat loppuivat

Viime kesänä kuivasin kesäkurpitsaa ensimmäisen kerran. Mutta en varmasti viimeistä. On todella helppo heittää keittoihin ja patoihin kuivattuja viipaleita tai murentaa ne vielä pienemmiksi muruiksi ja paljon paljon helpompaa kuin kaivella pakastimen kerrostumista. Kaija-kamuni hankki kuivurin viime kesänä, minulla oli se omatekoinen kyhäelmä, mutta aion sijoittaa nyt ihan oikeaan kuivuriin. Ja aion tietysti kuivata kaikkea mahdollista. Kaijan kuivaamat palsternakatkin maistuivat aivan mainioilta sellaisinaan ja kasviskeitossa.
Kuivattu kesäkurpitsa vie paljon pienemmän säilytystilan kuin pakastettu tai etikkaan säilötty. Viimeiset kurpitsani porisevat juuri nyt kasvispadassa, ensi kesänä ainakin tuplamäärä kuivumaan.

2 kommenttia:

  1. Jos satsisi on loppu jo nyt, niin tosiaan kannattaa kuivata seuraavana kesänä enemmän. Minäkin postasin kesäkurpitsasta. Linkki: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2014/02/kesakurpitsasadon-muistelua-ja.html

    VastaaPoista
  2. Hyvin olen saanut kesäkurpitsaa käytettyä tässä muodossa, suosittelen. Todellakin, tänä vuonna ainakin kaksinkertainen satsi.

    VastaaPoista