sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lämpöaallon lellimät

Tuntuu kuin olisi jossain ihan muualla kuin Suomessa. Lämpö tuntui aurinkoisella terassilla jopa liialliselta. Ja huhtikuussa vasta ollaan!
Piha oli jo kuivunut viltillä lekottelukuntoon
Pikainen käynti palstalla osoitti, ettei vielä ole liikaa syytä innostua; maa oli jäässä lapion piston syvyydessä ja Julkulanniemen rantaan oli tuuli painanut viimeiset jäälautat. Muitakin multasormia oli liikkeellä ja vaihdoimme kuulumisia talvehtimisen sujumisesta. Kaikenlaista pientä viitettä kasvukauden alkamisesta näkyi, tosin meidän palstalla enimmäkseen leskenlehtien muodossa.
Yksinäinen krookus

Keltaiset auringot

Pettämätön raparperi

Valkosipulin varaslähtö
Ruttojuurihan se siinä
Viime keväänä sain japanilaiselta ystävältä vinkin, että ruttojuuri on nuppuisena hyvää syötävä tempuran tapaan valmistettuna. Päätin kokeilla tänä keväänä ja tänään sen tein. Mikä lie mennyt pieleen, karvasta makua ei peittänyt mikään. Kaikki ne kuitenkin syötiin (uusi vävy ei uskaltanut olla maistelematta anopin "herkkuja", vaikka tuskin kehuuu niitä eteenpäin).

3 kommenttia:

 1. Sinulla onkin vähän toisenlainen ruttojuuri kuin minulla.

  VastaaPoista
 2. Tästä se kasvukausi taas alkaa. Iloa kevääseen toivottaapi Kaija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähän vaikea pidätellä itseään tunkemasta kaikenlaisia siemeniä multaan kun säät on olleet niin lämpimät. Siellä jo palstalla Hilkka oli laittanut maansa edustuskuntoon ja Hannu rakentanut kiviportaat rantaan. Kai se kohta tekee rantasaunankin.

   Poista