tiistai 12. kesäkuuta 2012

Raparperia ja ilmasipuleita

Lean pihassa kukkii
Tänään on jatkettu raparperilinjalla; työkaverini tarjosi lomalle lähtiäisiksi raparperipiirakkaa, vaniljakastikkeen kera tietenkin. Iltasella piipahdin kasvimaaystäväni Lean luona ja hänkin oli leiponut raparperipiirakkaa. En osaa sanoa kummalla oli parempaa, molemmat olivat tosi hyviä. Muistelimme lisäksi viime keväistä raparperikeikauskakkua, joka oli viedä kielen mennessään. Nyt siis raparperin kimppuun, sitähän riittää kolmessa isossa puskassa.

Tämä päivä on ollut sellainen tyypillinen kesäpäivä, välillä aurinko paistaa, välillä taivas on ihan pilvessä ja välillä sataa. Olisi voinut sataa enemmänkin, maa oli kastunut vain pinnalta.

Ilmasipulit voimissaan
Sain pari vuotta sitten kasvimaanaapurilta Kaijalta ilmasipulin alun. Se on hauska kasvi; heti keväällä se puskee naatteja, joita voi napsia salaattiin ja leivän päälle. Seuraavaksi se tekee hassut pienet sipulit latvaan, saattaapa näistä sipuleista lähteä vielä uusikin varsi. Pikkusipulit tippuvat maahan ja ovat taas seuraavana kesänä puskemassa sipulinvartta. Kannattaa laittaa kasvamaan, jos joku tarjoaa pientä ilmasipulia, kaupassa en näitä ole nähnyt myynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti