maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kurpitsat ja kurkut istutettu

Nyt on kaikki istutettu, mitä olen aikonut kasvattaa. Tässä vain odotellaan sadon valmistumista. Ja kastellaan.Ja kitketään rikkaruohoja. Vaikka sadetta ei ole kalastaja-Hannun mukaan tullut toukokuun 11. päivän jälkeen (muuta kuin se pieni ripsaus, joka ei yltänyt edes maahan asti), rikkaruohoja se ei tunnu haittaavan. Olen kantanut vettä herneille, pavuille ja nyt sitten myös kurpitsoille ja kurkuille. Hyvää hyötyliikuntaa.
Rustiikkiset paputukiviritelmät
Virittelin pavuille tukisysteemit, toivottavasti kestävät tänä vuonna. Mitenkään ei voi uskoa taimivaiheessa, kuinka painavia ne loppukesästä ovat. Turha sanoakaan, että aina tukiviritelmät eivät ole kestäneet ja koko papukasvusto on rojahtanut maahan. Kuvan oikean reunan mustat muovit ovat kohopenkkien katteena, muovissa oleviin reikiin on istutettu kurpitsat, ovat vain liian pieniä näkyäkseen kuvassa.

Kevät on edennyt hurjaa vauhtia ja monet monivuotiset, jotka normaalisti kukkivat kesäkuun puolivälissä, ovat nyt täydessä kukassa. Enteilisikö tämä myös sadonkorjuun aikaistumista?
Mirrinminttu täydessä kukassa
Kävin kurkistamassa Rauhan kuulumisia. Siellä se edelleen hautoi, mutta ilme oli jo sellainen, että jotain kohta tapahtuu. Silmät olivat apposen auki ja ja jos sillä olisi korvat, nekin olisivat olleet höröllään.
Rauha kuulostelee, joko vatsan alla ritisee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti