lauantai 13. heinäkuuta 2013

Uusia perunoita, kesäkurpitsaa ja uunipunajuuria

Perunat ovat jo hyvän kokoisia ja kahdesta varresta tulee meidän 3-henkiselle perheelle oikein reilusti yhdelle aterialle. Uusien perunoiden vuoksi minusta perunaa kannattaa viljellä, en ole koskaan saanut kaupasta yhtä hyviä kuin omasta maasta (arvio saattaa olla hiukan puolueellinen). Ei minulla kyllä mitään varastointitiloja olekaan, joten turha niitä olisi liikoja kasvattaakaan. Palstalle on pesiytynyt perunarutto ja varhaisperuna Timo on aika herkkä saamaan sen. Vielä ei näy ruskeita täpliä lehdissä ja pitää käyttää perunaa nyt vauhdilla ennen ruton iskua.

Kesäkurpitsat olivat kasvattaneet yhtäkkiä neljä parinkymmenen sentin pituista pötköä, toissapäivänä en vielä nähnyt mitään kerättävää. Kylläpä maistuivat pikkuisen paistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna perunoiden kanssa. Nyt kävi selväksi myös, että tästä lähtien en enää esikasvata kesäkurpitsaa. Sekä esikasvatetuissa, että suoraan maahan kylvetyissä oli ihan samankokoiset hedelmät.

Keräsin myös kasan punajuuria, joista suurimmat olivat golf-pallon kokoisia. Ne laitoin uuniin karkean suolan päälle ja syötiin perunoiden ja kesäkurpitsan kanssa (no ok, oli meillä grillattua bratwurstia vielä lisäksi).
Punajuuri on kasvanut hyvin

Härkäpavut, porkkanat ja sipulit taistelevat kasvutilasta

Vihreys valtaa alaa

4 kommenttia:

 1. Ihanan vihreää ja vehreää on palstallasi! Minunkin perunat kukkivat ja pitäisikin vetäistä yksi varsi ylös ja katsoa satoa:)

  VastaaPoista
 2. Nämä Timo-perunat eivät kuki joten pitää vain katsoa mitä siellä juurissa näkyy. Toivottavasti pääset pian maistelemaan uusia perunoita.

  VastaaPoista
 3. Hei Leena :)
  Kiva kun piipahdit blogissani ja löysin nämä sinun sivusi.
  Kunhan ehdin niin kahlailen ajan kanssa juttujasi läpi. Kaikki kotiruokaan ja pihapuutarhaan liittyvä kiinnostaa kovasti ja uudet vinkit ovat aina tervetulleita.

  Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle. Minä tässä vähän arvon josko vaan jatkaisin lakkasuolla vai lähtisinkö ystävän kanssa jonkun päivän Tallinnan reissulle... Lakkasuo houkuttelee enempi :)

  VastaaPoista
 4. Lakkasuo kuulostaa houkuttelevalta. Siellä olen minäkin nuoruuteni viettänyt, mutta nyt aikuisena en ole osannut "vieraan" paikkakunnan lakkasoille. Tallinnakin on hyvä vaihtoehto...

  VastaaPoista