maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vadelmahillo

Ensimmäiset hillopurkit
Poimin palstalla olevista vattupuskistani pari litraa vadelmia ja keittelin ne hilloksi. Teen hillon ihan perinteisellä ohjeella, mutta en lisää yhtään vettä, silloin siitä tulee sopivan kiinteää. Eli minulla oli 2 litraa eli noin 1kg vadelmia, lisäsin puoli kiloa hillosokeria ja hiljaisella lämmöllä keittelin n. 10min. Sitten putipuhtaisiin purkkeihin piripintaan ja kansi kiinni. Omistan kyllä pakastimen, mutta pidän vadelmista eniten hillona. Minun vadelmalajikkeeni on Maurin makea, en tiedä muiden lajien mausta, mutta tämä on maukas. Leviää vain vimmatusti lähiympäristöön joten paikka olisi valittava tarkkaan.

25.7. Tein lisää vadelmahilloa Kotilieden säilöntäkilpailun voittaneen ohjeen mukaan. Siinä hillo tehtiin muuten normaalisti (sokeria oli mun ohjetta enemmän, mutta en laittanut), mutta maustettiin balsamiviinietikalla (3rkl/200g vadelmia). Antoi mukavan lisämaun, ei ollenkaan etikkaisen niinkuin luulisi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti