lauantai 7. syyskuuta 2013

Syyskuu kylpee väreissä

Luulin, että kasvimaakausi alkaisi olla ohi ja meinasin vaipua talviunille ihan liian aikaisin. Kävi kuitenkin niinkuin lupiinille, joka luuli kai uuden kevään koittaneen ja lykkäsi keväisen herkän kukkavarren. Kasvimaalla vierähti tunti ja toinenkin eikä pois olisi malttanut lähteä, niin aurinkoisen kaunis päivä oli, niinkuin kaikilla muillakin multasormilla.
Kasvimaakierros osoitti, että täyteläisimmät värit luonto on säästänyt syksyyn. Tuo yksi lupiini herkistelee vaaleanpunaisena, mutta muut värit ovat täyteläisiä ja reheviä. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, eli värit loistavampia naapureiden palstoilla.

Banaani? Kesäkurpitsa on säästänyt parhaan kasvuvoiman syyskuulle

Naapurilla on valtaisat daaliat, valkoisten halkaisija tikkataulun luokkaa

Näitä meillä on tulossa 7 kappaletta

Naapurin Leena samettikukat

Mangoldi hehkuu kuin tulessa

Silkkikukka on parhaimmillaan

Naapurin tomaatitkin jaksavat punertua
Täytyy kyllä nyt vähän leuhkia, että olimme kasvimaalla tosi ahkeria: Nyt on komposti siirretty uuteen paikkaan (eikä se ollutkaan mikään helppo tehtävä etenkin kun koko valtava kehikko hajosi osiin ja Lea sen nuiji lapiolla kasaan), monivuotisille on perustettu uusi penkki ja kaikki muutenkin siirretty eri kohtaan kuin ennen, viinimarjapensaat on trimmattu niin, että kahden kuution kokoinen komposti täyttyi oksista, kohopenkkien valmistus aloitettu, kahvia juotu termospullollinen ja maailma muutenkin laitettu järjestykseen.

2 kommenttia:

  1. Niinpä, etenkin tuo maailman järjestykseen laittaminen vei paljon energiaa. Lauantain jälkeenkin on tullut vietettyä aikaa kasvimaalla, täytyy imeä aurinkoenergiaa varastoon koska aika pitkään pitää sitä ilman kohta alkaa pärjäilemään. Ja siitä ahkeruudesta: kunhan tekemisiäni luettelen, en pärjää sinulle siinä kisassa lainkaan.

    VastaaPoista