sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Teoreettista puutarhanhoitoa


Tykkään kovasti Lena Israelssonin Keitöpuutarhuri- kirjasta. Joka kevät kaivan sen esiin viljelyksiä suunnitellessani. Tänä keväänä näyttää taas ilmestyneen vino pino uusia ammattilaisten ja himoharrastajien puutarhakirjoja, jotka tekisi mieli saada hyppysiin. Yritän kuitenkin hillitä kirjahimoa, koska vuosi sitten jouduin viemään autolavallisen kirjoja divariin, kirjahyllyyn ei sovi enää. Keittiöpuutarhurikirja sai kuitenkin jäädä. Samoin Arno Kasvin Arnon keirriökasvit, siinä on esitelty vähän epätavallisten kasvien viljelyä, mitä yleensä puutarhakirjoissa ei tehdä.


Olin lauantaina hetken poissa kotoa, ja joku myöhäinen pääsiäispupu oli näköjään käynyt meillä, sillä pöydältä löytyi salkopavun ja kesäkurpitsan siemeniä Viime kesänähän sössin koko pavun kasvatuksen, laitoin siemenet neljä (4) kertaa liian kylmään maahan. Satoa tuli ehkä se neljä papua kun yleensä on 40 ämpärillistä. No tänä kesänä taas herkutellaan pavuilla jos viime kesästä jotain tuli opittua.

Salkopapu Cobra ja kesäkurpitsa Striato d´Italia, lajiensa huiput

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen aivan ihastunut tuohon keittiöpuutarhuriin! Olen vasta saanut viljelypalstan eikä kokemusta tai tietopohjaa hyötykasvien viljelystä ole ennestään. Pitkin talvea kannoin kirjastosta erilaisia puutarhakirjoja kotiin ja tämä on kyllä ollut ehdottomasti paras. Näillä ohjeilla on hyvä lähteä harjoittelemaan kasvimaan pitoa! Harmi vaan, kirjaa ei näytä olevan saatavilla kaupoissa. Pian taitaa tulla vastaan raja siinä, kuinka monta kertaa kirjasto antaa uusia lainan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoja tosiaan on vaikka millä mitalla, mutta hyvät harvassa. Toivottavasti löydät jostain divarista kirjan ja saat omaksi. Sitä paitsi parasta oppia saat kokeilemalla, ei se ole vaarallista jos ei kaikki onnistu, joku onnistuu kuitenkin. Onnea viljelyillesi.

      Poista