torstai 26. heinäkuuta 2012

Palsternakkaa ja valkosipulia

Osa tämän päivän sadosta
Jotkut ovat tykänneet sateesta! Kesäkurpitsaa on kerätty ainakin kolme kiloa ja tänään kurkistin, mitä kuuluu palsternakalle ja valkosipulille. Hyväähän niille kuului. Valkosipulit olivat samankokoisia kuin tavallisesti syyskuussa nostovaiheessa, saahan nähdä kasvavatko vielä lisää. Palstenakkaa Kaija oli kylvänyt syksyllä ja saimme kesäkuun alussa häneltä harvennustaimia. Eihän niitä saanut mitenkään suoraan, survoimme juurenhöytyvän koloon ja päätimme katsoa, mitä tapahtuu. Ihme ja kumma, palstenakat ovat suoria ja haarattomia. Ihanaa! Tykkään palsternakasta tosi paljon ja nyt niitä näyttää tulevan. Sipulit ovat myös hyvän kokoisia, tuo pyörein on hopeasipuli. Punasipuli vielä suunnittelee kasvuaan. Ateria koostui tänään kesäkurpitsalasagnesta ja uusista perunoista, nam nam.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää sato! Mulla ainakin on joka kesä epätoivo,että tuleeko palstalta mitään. Aina se kuitenkin väistyy jossain vaiheessa, kun nostaa ekat potut maasta ja kerää ekat kesäkurpitsat, salaatit jne.

    VastaaPoista
  2. Aivan. Ja kohta vaivaan työkavereita ja ystäviä kesäkurpitsaviemisillä. Joka kesä joku laji kyllä epäonnistuu tai sitten unohtuu kylvää...sellaistakin on ilmassa, mutta jotain sieltä aina tulee.

    VastaaPoista