maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kurpitsaa ja vadelmaa


Kurpitsat kompostin päällä

Kompostin päällä kasvavat kurpitsat ovat villiintyneet aivan hurjiksi. Ne suikertelevat ympäri palstaa ja ovat nousemassa viinimarjapensaiden päälle. Pelottavaa! Oli melkoinen pettymys, kun huomasimme, että kasvuston seassa hyvin pullistuva kurpitsa on juuri sitä lajia, joka viime syksynä osoittautui hyvin huonon makuiseksi, väkeväksi, jopa karvaaksi. Eikä tietenkään hajuakaan, mikä on lajin nimi. Voisikohan tämä olla se myskikurpitsa?

Nimeä vailla oleva kurpitsanalku
Kesäkurpitsat kasvavat hyvin. Keltainen kurpitsa kasvaa naapurin palstalla. Se on kivan näköinen, mutta maku on minusta paras vihreässä. Olen kokeillut keltaista, mustaa, valkoista pulleaa ja ufon mallista, keltaista ufoa ja tennispallon kokoista kesäkurpitsaa, mukavin maku ja rakenne on kuitenkin vihreässä pitkulaisessa.

Naapurin nurjankokoiset kesäkurpitsat

Tästä lähti tarvikkeet kesäkurpitsavuokaan
Piipahdus huippukuumalla palstalla (varjossa muualla 30 astetta, palstalla siis 35) näytti, että kostea ja kuuma edistää kasvunopeuden aivan huippuun. Vadelmat, jotka vielä toissapäivänä olivat aivan raakoja, olivat jo punertuneet ja maistuivat maukkailta. Vadelmakausi kestää yleensä melkein kuukauden, saahan nähdä, miten käy tänä vuonna.
Vadelmakausi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti