tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sormustinkukka

Sain alunperin palstanaapuri Leenalta sormustinkukan pikkuisia taimia ja sen jälkeen sormustinkukkia on riittänyt. Tykkään niistä tosi paljon ja koko kasvimaa-alue on nyt ihanan näköinen kun eri väriset sormustinkukat tököttävät siellä ja täällä, täynnä pikkuisia kellokukkia.

Täksi päiväksi säätiedotus lupasi myrskyä ja olin melkein pettynyt kun sitä ei sitten tullutkaan.

Kasvimaalla ei nyt ole kovin paljon tekemistä, kerrankin rikkaruohotilanne on melko hyvin hallinnassa. Ihan vielä perunat eivät ole syöntikokoisia. Sipulit ovat pieniä, mutta niitä pitäisi kai alkaa syödä, tuli laitettua maahan nimittäin aika paljon. Kesäkurpitsassa ei ole kukkia vieläkään! Alan huolestua. Satoa olen korjannut lähinnä yrteistä ja salaateista.2 kommenttia:

  1. Joka kevät haen tutulta sormustinkukan taimia. Kasvavat ja kukkivat hyvin, mutta eivät meillä lisäänny. Ei kirveelläkään. Mutta ovat niin kauniita, että istutan sitten muutaman joka kevät uudelleen

    VastaaPoista
  2. Ne ovatkin kummallisia. Viime kesänä meillä oli vaikka kuinka paljon sormustinkukkia edellisen kesän pikku taimista. Nyt en löytänyt kukkapenkistäni ainuttakaan tainta. Sen sijaan palstanaapurilla niitä on muille jaettavaksi asti. Ne ovat kyllä ihania.

    VastaaPoista