keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Optimistin puutarhurointia

Palsta-alue vihertää
Koska löysin sääennustuksen, jossa yöpakkasia ei enää tule, aloin heti toimia sen mukaan. Väliäkös sillä vaikka joku muu ennustaa toista. Vein kasvimaalle loput pavut, Uudenseelannin pinaatin, lehtikaalin, loput palmukaalit (molempien kaalien taimet olivat enemmän kuin säälittäviä), esikasvatetut krassit. Ainoastaan kurkut ja kurpitsat on enää laittamatta ja nekin vain siksi, että käsiä ei ollut tarpeeksi kaikkien taimien kuskaamiseen.

Toissapäivänä maahan laittamani pavut ovat ihan virkeitä ja käpristyneet lehdetkin ovat oienneet. Papusato siis kuitenkin luvassa. Papuja ei ole nyt yhtä paljon kuin aikaisemmin, hmmm... vielä ehtii ostaa uusia siemeniä. Riittävästi ei riitä, liikaa on vasta tarpeeksi.

Avaimenreikäpenkki on nyt täynnä taimia ja siemeniä, siihen sopikin yllättävän paljon kasvatettavaa. Laitoin pensaspapu Merveille de Piemontet avaimenreikäpenkin etelärinteeseen, siinä niillä on lämpimät ja pehmoiset oltavat. Toivottavasti ymmärtävät olla kiitollisia.

Mitä kuuluu sorsaperheelle? Perheen isähän on liuennut takavasemmalle jo varhaisessa vaiheessa, äiti kyllä pitää huolta jälkeläisistään sitäkin paremmin.
Hautomispuuhissa

Tyynen rauhallisena pesällä

2 kommenttia:

  1. Optimismi kannattaa aina!
    Jo vain on sorsaemokin 'Rauha' valinnut oivallisen paikan. Parin metrin päässä ovat ne kotoisat vitaamiinlähteet - karvias- ja mustaherukkapensaat. Pitänee varmaan ruveta neuvottelemaan 'Rauhan' kanssa marjasadon jakamisesta, jos vaikka saisin minäkin osani. Olisiko jollain lainata sanakirjaa sorsa-ihminen-sorsa? Kaija

    VastaaPoista
  2. En uskaltanut eilen palstalla käydessä häiritä Rauhan rauhaa. Tiedätkö, miten kauan hautominen kestää eli milloin voidaan odottaa poikasten kuoriutuvan?

    VastaaPoista