keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Palmukaali ulkoilee

Palmukaalivauveleita
Aurinkoinen päivä, ei aivan niin lämmintä kuin sääennustuksessa luvattiin. Viime yö oli ensimmäinen, jolloin unohdin peitellä taimet terassilla. Ei niille käynyt kuinkaan. Olisi minulle niin tyypillistä ensin kasvattaa kaksi kuukautta työllä ja tuskalla taimia ja sitten palelluttaa ne yhtenä yönä. Näin kävi palmuvehkalle, josta minulle sanottiin, että kasvaa vaikka sängyn alla. Vein sen ulos ja heti ensimmäisenä pakkasyönä se ryökäle jäätyi ja nyykähti sulamisen jälkeen velttona terassille. En voi suositella noin epäkiitollista kasvia kenellekään.

Tuo Malabarin pinaattikin on aika nokkavaa sorttia. Se kasvoi innoissaan kylvömullassa, mutta kun vaihdoin sen uuteen purkkiin, ravinteikkaaseen multaan (tosin Lidlistä ostettuun, siitäköhän se närkästyi) niin siihenpä pysähtyi kasvaminen kuin seinään. Annan sille vielä muutaman päivän armonaikaa osoittaa kiitollisuutta, muuten päätyy pataan ennen aikojaan.
Palmukaalin lisäksi ulkoilemaan pääsi Malabarin pinaatti ja samettikukat

Malabarin pinaatti pitää mykkäkoulua purkin ja mullan vaihdon jälkeen.
P.S. Striato d´italia-kesäkurpitsa on itänyt!! Herculeksen etumatka ei ole ollenkaan ratkaiseva.

1 kommentti:

  1. Sinulla on mielenkiintoisia maistiaisia tulossa puutarhassasi! En ole koskaan tuollaisia kokeillut, kuten tuo pinaatti ja palmukaali.
    Onnea viljelykseen!

    VastaaPoista