Raparperin kasvu- ja elinvoima on valtava |
250 g (5 dl) | paloiteltua raparperia |
1 l | vettä |
1 dl | sokeria |
4-5 rkl | perunatärkkelystä |
2 dl | raparperi- tai mansikkamehua |
koristeluun: | |
1-2 dl | kermaa |
Kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja vedessä 10
minuuttia. Sekoita tärkkelys 2 desilitraan mehua. Anna pulpahtaa ja
jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele kiisseli vaahtonokareilla.
Jos pakastimessa on viime kesän mansikoita, ne sopivat mainiosti raparperikiisseliin ja nopeuttavat sen jäähtymistäkin.
Raparperia nyt kuitenkin vain on niin paljon, että tein raparperihilloa pari pientä purkkia, se on tosi hyvää vaniljajäätelön kanssa. Tämäkin hyvä ohje Kotilieden sivuilta
Jos pakastimessa on viime kesän mansikoita, ne sopivat mainiosti raparperikiisseliin ja nopeuttavat sen jäähtymistäkin.
Raparperia nyt kuitenkin vain on niin paljon, että tein raparperihilloa pari pientä purkkia, se on tosi hyvää vaniljajäätelön kanssa. Tämäkin hyvä ohje Kotilieden sivuilta
1 kg | paloiteltua raparperia |
5 dl | hillosokeria |
1 dl | fariinisokeria |
minttua, kanelia, kardemummaa | |
kokonaisia mausteneilikoita tai inkivääriä |
- Mittaa paloiteltu raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mauste. Neilikat ja kardemummansiemenet on hyvä sitoa sideharsonyyttiin tai sulkea teepallosiivilään, jolloin mausteet on helppo poistaa keitoksesta.
- Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa leivonnaisten täytteenä, viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hillo sopii hyvin myös jäädykkeen mausteeksi.
Nytpä olisikin kiva kuulla parhaita raparperiohjeita, sellaisia, joita tekee mieli tehdä uudelleenkin. On sääli jättää liian vähälle käytölle tätä vähään tyytyvää, hurjana kasvavaa vihannesta (onko se vihannes? ei se hedelmäkään ole). Pistä siis paras ohjeesi jakoon, kiitos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti