tiistai 17. syyskuuta 2013

Kurpitsakakaroita

Kasvimaapuuhastelussa kurpitsat irtosivat varsistaan ja kotiinhan ne piti tuoda. Hirmuisen isoja kurpitsoita emme tänä kesänä saaneet, mutta kyllä näissä yhteensä kymmenisen kiloa on. Kaipa se riittää...
Nyt vain niitä maailman parhaita kurpitsaohjeita kehiin, kiitos!

6 kommenttia:

  1. Olen useana syksynä tehnyt kurpitsakeittoa Maku-lehden reseptillä ja hyvää on tullut. Linkki reseptiin: http://www.maku.fi/resepti/mausteinen-kurpitsakeitto#axzz2fAtBTBLF

    Joskus olen tehnyt amerikkalaistyyppisen kurpitsapiirakan, mutta se ei kyllä ollut minun makuuni. Vähän omituinen mielestäni.

    VastaaPoista
  2. Kiitti kurpitsakeittovinkistä. Minäkin tein kerran jonkun piparkakkumaustetun kurpitsapiirakan, saattoi olla että vika oli myös kokissa, mutta siitä ei tullut kenenkään lempparia. Toisaalta työkaveri toi kerran kurpitsaa sisältävän kuivakakun ja sehän oli tosi maukas. Taidan tarjota kurpitsaillassani kurpitsakeittoa!

    VastaaPoista
  3. Sitruksinen kesäkurpitsahillo

    ( n. 2 l valmista hilloa )

    1 kg omenoita
    1 kg kesäkurpitsaa
    2 dl vettä
    1 sitruuna
    1 appelsiini
    1 rkl inkivääriä raastettuna
    9 dl hillosokeria

    -kuori ja paloittele omenat kattilaan
    -paloittele kesäkurpitsat
    -pese sitruuna ja appelsiini ja raasta kuori joukkoon
    -purista hedelmien mehu joukkoon (tämä kannattaa olla valmiina ennen omenien paloittelua,
    kattilaan ja omenien päälle lisättynä estää niiden nopeaa tummumista)
    -kuori ja raasta inkivääri joukkoon
    -lisää vesi
    -keitä miedolla lämmöllä n. 20 min. ( soseutin tasaiseksi sauvasekoittimella)
    -lisää hillosokeri ja keitä edelleen n. 15 min.
    -kuori mahdollinen vaahto
    -purkita kuumiin purkkeihin ( oon keittänyt purkkien kannetkin ja laittanut ne kiehuvasta vedestä purkkien päälle )

    Ohje yläasteen kotitalouskirjasta.
    Sitrushedelmät antavat makua muuten "mauttomalle" kurpitsalle.
    Muistettava sekotella ja miedolla lämmöllä, ettei pala pohjaan (sekin koettu)
    Erilaista hilloa vaikka vohveleiden kanssa.

    VastaaPoista
  4. Olen joskus tehnyt pelkästä kesäkurpitsasta ja sitruunasta, mutta tähän voi upottaa myös omenaa. Ja inkivääristäkin pidän, kokeiluun menee. Kiitti.

    VastaaPoista
  5. Maailman parhaan keskurpitsa-suklaakakun ohje löytyy blogistani täältä: http://www.suussasulavaarakkautta.fi/2013/08/ilonan-kesakurpitsa-suklaakakku.html

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tiina. Olen joskus maistanut kesäkurpitsasuklaakakkua, en tiedä oliko tällä vai millä ohjeella tehtyä, hyvää se oli. Kokeilen sinun ohjetta.

    VastaaPoista