perjantai 7. lokakuuta 2016

Unohtuiko kasvimaa?

No ei ihan unohtunut, mutta on kyllä ollut kiireitä muilla suunnilla. Kesäkurpitsakarnevaali on onneksi loppunut, kaapit ja pakastimet ovat täynnä kesäkurpitsaa eri olomuodoissa. Ehkä se 13 kesäkurpitsan tainta todellakin oli hiukan liioittelua.

Näistä nuo raidalliset olivat ehdottomasti paremman makuisia, ainakin raakana
Tämä kesä oli oikein hyvä kasvimaakesä viime kesään verrattuna. Satoa tuli kiitettävästi, muutakin kuin kesäkurpitsaa. Ainoa, joka nyt petti oli papu. Joinakin vuosina papua on tullut jätesäkkikaupalla, nyt pari kattilallista. Ja marjakesänähän tämä vuosi oli vertaansa vailla, superfoodia riittää koko talveksi. Nyt on sitten mukava kellahtaa sohvan nurkkaan talvea odottelemaan...

2 kommenttia:

 1. Löysin sattumalta blogisi ja ihastuin siihen. Vuosi sitten vuokrasin samalta alueelta palstan. Harmi vain että kasvukausi oli jo pitkällä, enkä kerennyt kuin muokata palstan ja aloitin taistekun rikkaruohoja vastaan. Ilokseni palstalla kasvoi pioni ja muutama marjapuska. Sormeni syyhyävät jo päästä palstalle. Kovasti olen pähkäillyt mitä siellä viljelisi ja miten penkit sinne perustaisi. Olen harkinnut viljelylaatikoita. Palstani on pieni ja hieman haastavan mallinen, mutta kyllä kahden hengen talouteen riittävä. Palstani sijaitsee sairaalan puoleisessa reunassa.
  Nyt odotan kovasti kevättä, jotta pääsisi maata muokkaamaan ja suunnitelemaan tarkemmin. En malttaisi odottaa, vaikka tiedän siinä olevan paljon hommaa, kun käsipelillä pitää kaikki tehdä.
  Ehkä näemme keväällä palstoilla. Olisi mukavaa tutustua kanssaviljelijöihin.
  -Stiina

  VastaaPoista
 2. Hei Stiina
  Toivottavasti tosiaankin tavataan. Meillä on ollut muutamien palstalaisten kanssa pitää kasvimaakauden avajaiset ennen kevättä (joskus jopa tammikuussa). Tänä vuonna emme ole vielä kokoontuneet ja jos haluat osallistua, laitan sinulle viestiä. Sähköpostini on meinila.leena@gmail.com

  VastaaPoista