sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Palstalla ei levätä sunnuntaina

Sunnuntaipäivä on ollut hiukan epävakaa, on paistanut, on ukkostanut, on satanut ja vielä tuullut päälle. Palstalaisia sää ei hidasta. Omalla palstalla kitkimme palstakaverini kanssa rikkaruohoja niin paljon kuin jaksoimme. Kuiva sää ei ole haitannut rikkaruohojen kasvua lainkaan. Sieltä kaiken keskeltä löytyi hyviä punajuuren, herneen ja pinaatin alkuja. Sen sijaan mustajuuri ei ollut itänyt lainkaan ja siemenenä maahan laittamani pavut olivat maistuneet jollekin otukselle jo sirkkalehtivaiheessa. Saimme tilalle Katri-naapurilta leijonankidan taimia.
Herneet ja taimena istutetut pavut ovat hyvällä alulla

Perunat mullattiin melkein maatuneella kompostilla
Purjot eivät enää makoile maassa, vaan jököttävät ryhdikkäinä
Naapurit touhuilivat palstalla ja olivatkin saaneet paljon aikaan. Uusin palstanaapuri oli päässyt alkuun viidakonraivauksessa tosi hienosti. Toinen palstanaapuri esitteli äitienpäivälahjaksi saamaansa kasvimaaterassia. Hänellä oli mansikoissa valtava määrä kukkia. Katri oli tehnyt hienon taimikastelukeksinnön, missä vesi lorisee taimen ympärille, mutta ei osu hentoon taimeen ja kaada sitä. Yksinkertaisuudessaan nerokas.
Vesi valuu purkin sivuilla olevista reiístä taimen ympärille

Naapurin lupiinit

Mansikoita tulossa naapurille saavikaupalla

Ahkerat uudet palstalaiset ovat aloittaneet perusteellisella maanmuokkauksella

4 kommenttia:

 1. Vai semmoset sunnuntaitoimet. Munki salaatit on tulossa tossa pihassa. Naapuri on kunnon viherpeukalo ja laitto mulle oman kurpitsan.

  VastaaPoista
 2. Onni on oma kurpitsa! Anna sille paljon vettä, kanankakkaa ja juttele mukavia. Onhan se riittävän isossa ruukussa/ multatilassa.

  VastaaPoista
 3. Näppärä on tuo sinun kastelukeksintösi!

  VastaaPoista
 4. En voi ottaa kunniaa kastelukeksinnöstä, se kuuluu palstanaapuri Katrille. Viljelijöthän ovat kekseliästä porukkaa ;)

  VastaaPoista