perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kasvimaalama

Puoli kesää on mennyt kesää odotellessa. Kasvimaa ei ole koskaan näin paljon hidastellut kasvamisessa. Kurkut ja kurpitsat ovat jököttäneet kuukauden samassa asennossa hartiat luimussa, ihan kuin olisivat unohtaneet, mitä tässä oikein pitikään tehdä. Voikukka, juolavehnä ja ohdake sen sijaan voivat erittäin hyvin. Vihanneksissa olemme olleet enimmäkseen ostovihannesten varassa, ruohosipulia, lipstikkaa, ilmasipulia, raparperia ja joitakin monivuotisia yrttejä on vasta kerätty.

Toisaalta, nyt on ollut aikaa tehdä kaikenlaista, mitä aurinkoisella säällä ei olisi tullut tehtyä: kaappien siivousta, paperien järjestelyä, puutarhakirjojen lukemista.

PS. Vihannestaide on napattu netistä, ei omaa.

6 kommenttia:

 1. Samaa olen omalla kasvimaallani ihmetellyt, eivät tunnu kasvavan yhtään. Ja sijaistoimintaa täälläkin: nikkaroin koirankopin ja maalasin lastenhuoneen seinät. Eipä olisi tullut tuollaisia hommia tehtyä ilmaan kylmää kesäkuuta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta. Kävimme eilen hyörimässä juolavehnän seassa ja on siellä sentään peruna ja sipuli normaalissa kasvuvauhdissa. Mutta esimerkiksi noin kuudesta pussillisesta papuja on taimia näkyvissä noin 6 kpl. Naapurin Leenalla, jolla kasvaisi varmaan vaikka banaanipuu jos hoksaisi laittaa, sen sijaan siemenenä maahan tökätty kesäkurpitsa oli jo aivan valtava ja aukoili nuppujaan. Olin niin puulla päähän lyöty, etten saanut kuvaakaan otettua. No, kavi ja piirakat maistuivat kasvimaalla yhtä hyvältä kuin ennenkin.

   Poista
 2. Näyttää hauskalta hommalta! Minulla itsellä ei tällä hetkellä ole kasvimaahuolia, mutta ei myöskään sen iloja. Odottelen tomaattimökkiä. Perunaa on kasvamassa vanhassa läkkisessä paatipunkassa.

  VastaaPoista
 3. Ongelmia on ollut joka puolella Suomea. Kivasti keksitty tuo vihanneskuvio.

  VastaaPoista
 4. Lämpökausi lisäsi kyllä kasvuvoimaa, mutta nyt pitäisi virkistyä kasteluhommiin, Kuopiossa ei ole tullut vähään aikaan kuin muutamia tihkusateita.

  VastaaPoista
 5. Leena, muuten, sinun ruusutauluasi on kovasti ihailtu minun aittakahvilassani. Sopii niin hyvin sinne! Se oli iloinen yllätys! Jatkahan maalaamista!

  VastaaPoista