Ateljeessa

Ateljee-nimitys on todella liioittelua lattialle heitetyn muovipöytäliinan rajaamasta alueesta, mutta käytänpä sitä silti. Olen vierastanut kasvimaa-aiheita, koska lopputulos on yleensä niin vihreä, kukka-aiheet niin ällöttävän teennäisiä ja ihmisiähän minä en juuri osaa maalata. Yritän kuitenkin tänä vuonna aloitella kasvimaa-aiheen maalauksen, saahan sillä kesää jatkettua vuoden ympäri. Aloitin vihreän värin kanssa harjoittelun ruukkukasvista, joka on vähän paremmin hallittavissa kuin kokonainen vihreä maisema. Tästä se lähtee, mutta muistakaa, olen amatööripuutarhuri ja vielä amatöörimpi maalari.

Kevään 2015 kasviaiheita (ja yksi lintuharjoitelma)

29.4.2014
Viime viikonlopun kukkamaalauskurssin harjoitelmat
2013
Elokuun lomapätkälläni menin akvarellikurssille. En ole koskaan maalannut vesiväreillä (sitten kouluaikojen) ja olihan se vaikeaa. En saanut visioitani lainkaan paperille, lähinnä sotkua. Kotona innostuin vielä katselemaan pihaani sillä silmällä, löytyisikö siitä tarpeeksi helppoja maalausaiheita. Löytyi kun yksinkertaisti. Akvarelli on kiehtova väline mutta vaatii näköjään valtavasti harjoitusta.Peikonlehti ja Pentikin teepannu
Kasviaiheet pyörivät vielä muualla kuin kasvimaalla. Kukkapurkki on sisarentyttären ikkunalaudalla, tarkoitus oli löytää riittävästi sävyjä vain kahta väriä käyttämällä, vihreää ja punaista tässä tapauksessa.

Sotkamon maisemissa kesällä 2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti