sunnuntai 11. elokuuta 2013

Naapurivakoilua ja sadonkorjuuta

On mukava seurata oman palstan edistymisen lisäksi naapureiden tapahtumia ja lainata heiltä hyviä ideoita. Satoa korjasimme taas enemmän kuin mukana oli kuljetusastioita. Vadelmia tuli vieläkin pari litraa, vaikkakin sade oli kastellut pensaat ja osa marjoista oli homeessa. Viinimarjoja löytyi pensaiden sisäosista vielä reilusti. Hernettä, papua ja kurkkua on säilöttäväksi asti. Nostimme myös valkosipulit, joista osa oli tosi muhkeita. Valkosipuleita oli yhteensä 34 kappaletta eli jos kaikki syömme, hajuhaitta voi olla melkoinen.
Katrin unikko, eikö olekin ihana

Lahjoittamani parsapalmukaalit kasvamassa Katrin kompostin kupeessa

Naapurin maissiviljelys

Naapurin Leenan öljysiemenkurpitsa

Tämän naapurin muhkeat sipulit odottavat korjaamista

Täälläkin on yksi naapuri, vattupuskiin maastoutuneena

Naapurin Leenakin jää viljelystensä piilottamaksi


Mikähän on tämä naapurissa kasvava kaunotar?
Sadonkorjuuta oli myös palsternakan siementen kerääminen

Tiedättekös mikä tämä on? Piparjuurihan se siinä, uusi tuttavuus minullekin

Valkosipulia ja viinimarjoja
Purjot saavat vielä kasvaa, laitoin kuvan koska olen vähän ylpeä niistä

5 kommenttia:

 1. Upeat purjot. Minullakin on tänä kesänä muutama koeviljelyssä - eivät kyllä ole ollenkaan vielä noin isoja kuin teidän mailla :)
  Piparjuuri oli kanssa suunnitelmissa - mutta siihen se tälläkertaa jäi... Ehkä ensi kesänä sitten.

  VastaaPoista
 2. Purjot esikasvatin itse ja maahan laitettaessa olivat noin hiuksen vahvuisia. Ellei minulla olisi ollut aiempaa kokemusta vastaavasta tilanteesta, en olisi mitenkään uskonut, että ne sieltä jaksavat kasvaa. Hyvin jaksoivat joka ainoa. Piparjuuren palan sain joskus kauan sitten palstanaapurilta ja sen jälkeenhän siitä ei pääse eroon. Hävettää myöntää, että ensimmäistä kertaa otin sitä käyttöön (laitoin kurkkusäilykkeeseen). Jos haluat, lähetän sinulle piparjuuren palan, jonka voit laittaa maahan nyt syksyllä. Sen jälkeen et unohda minua milloinkaan ;)

  VastaaPoista
 3. Iso punainen kasvi on punalatva, kaunis perhosten houkuttelija. Siitä on eri versioita, en osaa sanoa tuon lajiketta (koska minulla ei kasva niitä).

  Kadehdin noita purjoja, kannattaakin laittaa kuvia noin upeista kasveista. Minäkin laittaisin, jos olisin yhtään onnistunut!

  VastaaPoista
 4. Hei, kiitti tiedosta. Punalatvasta en ole kuullutkaan. Kukkatuntemukseni on aika kehno, mutta huomasin työkavereideni kanssa keskustellessa, että rikkaruohotuntemukseni on melkoisen hyvä. Näin se kasvimaa viisastuttaa.

  VastaaPoista
 5. Näkeekö niitä naapureita enää ollenkaan näin loppukesällä, kun puskat niin peittävät? ;)

  Blogissani on sinulle tunnustus osoitteessa: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/08/kesakurpitsan-marinointi-ja-tunnustus.html

  VastaaPoista