sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Raparperihilloa sadesunnuntaina

Raparperi kasvaa ihan hurjana ja tässä vaiheessa iskee paniikki, mitä siitä oikein tekisi. Olen pakastanut raparperiä ja löytänyt ne pakastimenpohjalta laittaessani sinne uutta raparperiannosta seuraavana keväänä. Kiisseliä voi syödä aika monena päivänä ja piirakkaan saa kulutettua monta vartta. Työkaverini tarjosi mehumaijassa tehtyä raparperimehua Spritellä lantrattuna. Oli tosi raikasta. Minulla ei ole mehuille säilytyspaikkaa, joten sekin on poissuljettu säilömismenetelmä. Olen tehnyt raparperista hilloa eikä sekään ole aina kulunut ennen seuraavaa kevättä. Siitä huolimatta kuitenkin päädyin hilloon, voihan sitä käyttää paitsi jäätelön ja juustojen kanssa, myös talvisessa raparperipiirakassa ja mansikka-aikaan mansikan kanssa vaikka täytekakussa.
Raparpereistä kuori pois ja kattilaan

Lorautin sekaan reilun satsin sitruunalikööriä, ehkä 1dl/1kg

Hillosokeria pussin mittojen mukaan eli 1kg raparperia, ½ kg hillosokeria

Varttitunnin keittämisen jälkeen puhtaisiin purkkeihin ja nimi kylkeen
Hillo oli aika hyvän makuista, vaikka käyttämäni sitruunalikööri ei ollut Limoncellon veroista. (Tein viime vuonna kiivistä, omenoista ja Limoncellosta hilloa ja se oli taivaallista)

2 kommenttia:

  1. Enpä ole tehnyt raparperihilloa. Laitan aina pakastimeen tai mehuksi:) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tätä pari purkkia kannattaa tehdä. Olen tehnyt myös raparperichutneyta muutaman kerran, sekin on hyvää, mutta kannattaa tehdä tosi pieniin purkkeihin, koska kulutus ei ole kovin suurta.

    VastaaPoista