lauantai 22. elokuuta 2015

Ei kannata toivoa mitä sattuu


Vadelmaa on tullut paljon. Aina kun kuvittelen, että nyt on puskat poimittu tyhjiksi, parin päivän päästä ei huomaakaan, että koskaan olisi käyty niitä keräämässä. Eilen menin poimimaan niitä melko pienen astian kanssa, ajattelin, että ei niitä enää voi kovin paljoa riittää. Kun astia täyttyi, harmittelin mielessäni, että pitikin ottaa niin pieni, olisinpa ottanut isomman. Eikä aikaakaan kun onnistuin potkaisemaan sangon nurin ja vadelmat hävisivät heinikkoon. Taas oli astiassa tilaa.

Vadelmaa olen säilönyt pakastamalla ja hilloamalla. Perusvadelmahillo on ihanaa. Tänään kokeilen Dansukkerin sivujen inkiväärillä maustettua hilloa.

Pirteä vadelmahillo

500 g vadelmia
250 g Dansukker Hillosokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 (luomu)limetin kuoriraaste ja mehu

Huuhtele vadelmat ja kaada ne kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Anna kiehua 10 minuuttia, sekoita välillä. Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Tuota reseptiä täytyy kokeilla. Kävin naapurin vadelmapuskassa, niitä on aivan kauheasti!

  VastaaPoista
 2. Oletpa todella laiskana bloggarina, kun ei täällä näy. Olen laittanut sinulle, taiteilijalle, mielenkiintoisen haasteen tuonne sivulleni. Kurkkaapas.

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää, että blogikirjoittelu on jäänyt ajatuksissakin taka-alalle. Syksy on ollut kiireinen ja on edelleen. Minulla on tapana lupautua kaiken maailman juttuihin ajattelematta yhtään, miten paljon ne vievät aikaa. Enkä näytä oppivan mitään vaikka monta kertaa olen vannonut, että nyt sanon ei. Kasvimaa on ihan oman onnensa nojassa, välillä olen käynyt iltalenkillä sieltä jotain hakemassa. Nyt se pitäisi kääntää ja laittaa syyskuntoon, aaarrrggghhhh.. jospa tulisi äkkiä lumi ja peittäisi koko höskän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh! Hyvä asenne! Ei pakolla maailmaa rakenneta! Anna olla!

   Poista