Kesää on jo ilmassa ja kasvimaallekin on ennätetty. Kasvimaakamuni mies ystävällisesti käänsi palstan jyrsijällä ja nyt palsta on niin pehmoinen, että voisi vaikka pitkäkseen heittäytyä. Maahan on mennyt peruna, sipuli ja tilli. Vein purjotkin kasvimaalle kun tuntuivat kituvan istutusmullassa, mutta en laittanut niitä vielä maahan vaan tökkäsin parempaan multaan isoon ruukkuun, otin vain pahviset taimiruukut niiden ympäriltä.
Tein kesän ensimmäisen lipstikkakeiton. Nami nami. Minun lipstikkakeitto sopii laiskalle kokille: pussillinen perunasipuliseosta pakasteesta, lihaliemikuutio, reilu nippu lipstikkaa ja Koskenlaskijajuustopaketti. Nämä kaikki kiehumaan kattilaan ja sauvasekoittimella sileäksi. Sitten vain syömään.
Olisinkohan tänä vuonna vähän aktiivisempi, kasvimaalla ja kirjoittamisessa ja muussakin. Yritän.
Tervehdys Julkulanniemeen!
VastaaPoistaKiitos tuosta lipstikkakeittovinkistä, se vaikuttaa hyvältä! Minä hain juuri äidiltäni nipullisen, taidanpa kokeilla nyt tai vähän ajan päästä :)
Sini K.
www.kasvihormoni.fi
Kannattaa kokeilla. Tässä lipstikka ei tunnu mausteelta vaan keiton raaka-aineelta. Ihan sama kuin joku selleri ja palsternakka, muka mausteita keitossa mutta ovatkin yksinään aivan huippuja.
PoistaKiva nähdä sinuakin taas täällä. Lipstikka on ihana kasvi. Se sopii myös kaalilaatikkoon. Nam! Hyvää kevättä sinne!
VastaaPoistaHei! Katsoitko juttuni ruususta Alavanhovi? Se löytyy Metsätontun ruusutarhasta, kun etsit kyseisen ruusun nimeltä.
VastaaPoistaJuu katsoin. Kiva tarina.
VastaaPoista