maanantai 13. elokuuta 2012

Kasvimaan työkaluja

Käytetyimmät työkalut
Kasvimaalle on kulkeutunut kaikenlaisia käteviä ja vähemmän käteviä työkaluja. Selkää tietenkin pitää yrittää säästää pitkävartisilla kaluilla. Tärkein ehdottomasti on terävä lapio, sitä tarvitaan vähän joka käänteessä. Keväällä harava on hyvä apuväline penkkien tasoittelussa, kesän mittaan sitä tuskin tarvitaan. Heilurihara on aivan ehdoton rikkaruohosodassa, sillä katkeaa ruoho kuin ruoho, piharatamo joskus pistää hanttiin mutta yleensä häviää. Heiluriharakin kannattaa terottaa niin toimii liukkaasti. Talikko on tarpeellinen viimeistään sadonkorjuussa perunan ja juuresten nostossa, mutta kyllä kompostinkin saa talikolla kätevämmin hajotettua kuin lapiolla. Halpatalikoita on syytä välttää, niiden piikit taipuilevat miten sattuu. Näiden lisäksi meillä on erilaisia lyhytvartisia työkaluja istutus- haraus- ja maankuohkeutushommiin. Kumma kyllä yhtään työkalua ei meiltä ole varastettu, eivät ehkä näytä kovin arvokkailta. Vanhat muovituolit palvelevat vielä palstalla kahvittelupaikalla, erittäin tärkeät työvälineet siis!

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä työkaluista, teräviä pitää olla ja selkää säästää. Lisäksi työntelen kottikärryjä eräänkin kilometrin kesässä.

    VastaaPoista
  2. Kottikärryt ovat hyvät, niitä emme ole hoksanneet palstalle tuoda. Selkä vääränä ollaan kyllä hevosenkakkapusseja kannettu, käy kuntosaliharjoittelusta. Olisikohan sellaisia kapealla ja muhkuraisella polulla hyvin kulkevia kärryjä?

    VastaaPoista