keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Palmukaalilaatikko

Minullahan oli tarkoitus kasvattaa yksi palmukaali ihan sen näyttävyyden takia. Pussissa oli kuitenkin noin miljoona pienenpientä siementä, joista esikasvatin pienen osan. Taimia tuli kuitenkin kymmenittäin ja nyt aika monella palstalla kasvaa palmukaalta, itsellänikin parikymmentä.

Palmukaali krassiviidakossa
Olen nakellut sitä keittoihin, mutta mitään kunnollista ruokaa en siitä osannut tehdä, kunnes vanhassa Kotiliesi-lehdessä oli lehtikaalikääryleiden ohje, vähän erilainen kuin tavallisten. Palmukaalihan on lehtikaali joten ei kun hommiin. Palmukaaleissani oli kuitenkin melko kapeat lehdet, joten päädyin tekemään samoista aineksista kaalilaatikon. Todellista slow foodia, mutta lopputulos oli hyvää.
Palmukaalilaatikkoa ja tuorepuolukkasurvosta

2 kommenttia:

  1. Hienoja palmukaaleja! Kasvatitko harson alla vai avomaalla? Lehtiensä komeuden vuoksi kävisi kukka-istutuksiin:)

    VastaaPoista
  2. Minustakin ne ovat hyvännäköisiä. Ripottelin siemenet tomaattirasiaan huhtikuun lopussa ja koulin siitä sitten jugurttipurkkeihin. Kesäkuun alussa istutin niitä avomaalle, en kyllä suojannut enää mitenkään. Kaikki taimet lähtivät hyvin kasvuun vaikka eivät kummoisia olleet, parhaiten niissä penkeissä, joissa oli kunnon lannoitus. Kyllä sopivat hyvin kukkapenkkiin.

    VastaaPoista