lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pavut kaatuvat (taas)

Kumma, ettei koskaan muista, kuinka painavaksi papukasvusto muuttuu kesän myötä. Viime kesänä pavut pysyivät juuri ja juuri pystyssä, edellisenä romahtivat pitkin palstaa. Nyt näyttää taas uhkaavalta. Papuja tämä salkopapu Kobra tekee hurjana, niitä on syöty ja pakastettu ahkerasti. Pensaspapu ei ole vielä lainkaan yltynyt samaan paputuotantoon, ehkä sen paras kausi on myöhemmin.
Tältä näyttivät pavut kesäkuun alussa

Tältä samat pavut näyttävät nyt, pelottavasti kallellaan

4 kommenttia:

 1. Itse en ole salkopapuja kokeillutkaan. Näyttää niillä olevan ainakin kasvuvoimaa. Oletko esikasvattanut taimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen esikasvattanut, sillä tavalla ne lähtevät varmasti kasvamaan. Pitää vain olla varovainen, ettei ala esikasvattaa liian aikaisin. Satoisia ja helppohoitoisia (ellei oteta tätä kaatumisongelmaa huomioon) ovat salkopavut, kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Komeat ovat papusi! Pitäisikö tukikeppien olla vaikkapa harjaterästankoja, niin pysyisivät paremmin pysytyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pitäisi! Mutta kun ne taimiressukat näyttävät niin heiveröisiltä alkukesästä, että aina uskon, että kun niille pikkuisen tukea tarjoaa niin siitä olisivat kiitollisia. Sitten yltyvät tuollaisiksi monstereiksi. Jotain pysyvämpää olisi hyvä kehitellä, ehkäpä sellainen korkea harjateräskehikko olisi juuri se paras. Millaisia tukia olet kehitellyt puutarhaasi?

   Poista